Închirierea unui manipulator telescopic - ce model să alegi?

Un manipulator telescopic, cu funcționalitatea unui stivuitor și raza de acțiune și rezistența a unei macarale, are capacitatea de a ridica, deplasa și plasa materiale grele, unelte și obiecte.Acest lucru face ca mașina să fie necesară pentru multiple situatii și in șantierele de construcții.
челен товарач под наем
La fel ca majoritatea echipamentelor de construcții, manipulatoarele telescopice de închiriat vin într-o varietate de dimensiuni, înălțimi de ridicare, sarcini utile și accesorii, astfel încât închirierea mașinii potrivite pentru munca dvs. poate fi uneori dificilă.

Înaintea închirierii un manipulator telescopic, asigurați-vă că alegeți un model care vă oferă capabilitățile de care aveți nevoie, fie că este vorba de putere, manevrabilitate, capacitate de încărcare sau înălțime de ridicare, deoarece nu există activități universale. Pentru a vă ajuta să decideți, am răspuns la câteva întrebări cheie pe care clienții noștri le pun adesea atunci când aleg o astfel de mașină?
телескопичен челен товарач под наем

Care sunt beneficiile lucrului cu un manipulator telescopic?

Pentru început, este important să înțelegeți pentru ce activitate doriți să închiriați un manipulator telescopic și beneficiile pe care vă așteptați să vi le aducă.

Manipulatoarele telescopice sunt adesea folosite datorită manevrabilității lor. Sunt un ajutor excelent în activitățile agricole și în industria construcțiilor, deoarece au un braț care poate fi prelungit și ridică sarcini grele. Avantajul aici îl reprezintă diferitele tipuri de atașamente suplimentare.

Manipulatoarele telescopice au o serie de caracteristici care le fac unule dintre cele mai bune echipamente de transportat sarcini pe șantiere. Ele pot ridica materiale de diferite dimensiuni și greutăți, le pot trasnporta într-o clădire și apoi le pot ridica la etajul dorit.
Строеж на жилищна сграда

Acest lucru se poate face chiar și pe suprafețe neuniforme datorită capacitatii de nivelare al cadrului. Ați ghicit si singuri că acest lucru, la rândul său, economisește timp și accelerează procesul de implementare a proiectului.

Ce tipuri de manipulatoare telescopice puteți închiria?

Stroyrent oferă două tipuri principale de manipulatoare telescopice pe care le puteți închiria: manipulatoare telescopice rotative (rotative) și nerotative (fixe).

Manipulatorul telescopic nerotativ are un șasiu fix și un braț telescopic care permite o mai bună vizibilitate a șoferului catre sarcina de efectuat.

Manipulatorul telescopic rotativ are turelă și braț telescopic care se poate roti la 360 °. Mașina poate rămâne staționară în timp ce turela și brațul telescopic se rotesc în jurul axei sale, oferind o manevrabilitate excepțională.
Modelul este util atunci când lucrați în zone înguste. Poate fi folosit și pe terenuri denivelate, prin intermediul stabilizatorilor, care ajută în continuare la reducerea spațiului necesar la pentru efectuarea sarcinii.

Manipulatoarele telescopice de închiriat se împart și pe categorii: compacte (agricole) – de la 6 la 9 m și capacitate de încărcare până la 4 tone; construcție cu stabilizatori – de la 10 la 18 m, cu o capacitate de încărcare de până la 4 tone; rotative – de la 18 la 25 m., cu o capacitate de încărcare de până la 4 tone.

Manipulatoarele telescopice pot fi oferite și cu diferite tipuri de direcție, inclusiv direcție pe roțile din față, direcție pe patru roți și direcție crab. Toate aceste manipulatoare telescopice de închiriat pot fi folosite pentru o gamă largă de proiecte precum cele agricole sau de construcții.
телескопичен телен товарач

Pentru ce activitate doriți să închiriați un manipulator telescopic?

Când alegeți un manipulator telescopic de închiriat, este important să știți dinainte la ce activitate va fii folosit, deoarece aceasta va influența decizia pe care o luați în cele din urmă. Două dintre principalele lucruri pe care le puteți lua în considerare pentru a vă ușura decizia sunt cât de grea și cât de mare este sarcina pe care o ridicați și cât de accesibil este mediul de lucru.

Cât de grea este încărcătura și la ce inaltime trebuie să o ridicați?

Când închiriați un manipulator telescopic, trebuie să știți ce trebuie să ridicați sau să mutați și la ce înălțime. Calculați cel mai greu material pe care îl veți ridica pentru a determina necesitatile dvs. maxime de ridicare. Cu cât sarcina este mai grea și mai voluminoasă, cu atât mai mare capacitate ar trebui să aibă manipulatorul telescopic pe care îl închiriați.
телескопичен телен товарач

Este important să determinați direcția de mișcare. Vei ridica drept în sus sau în sus și peste ceva? Acest lucru este important deoarece capacitățile nominale de operare ale manipulatoarelor telescopice pot varia atunci când brațul este extins și, cu o sarcină necorespunzătoare, aceasta poate duce la răsturnarea acesteia.

Pentru a determina cât de grea ar fi sarcina, vă recomandăm să examinați cu atenție tabelul cu caracteristicile tehnice specificate pentru modelelor listate pe site-ul nostru, sau solicitați asistență de la un reprezentant al Stroyrent /departamentul „Mașini mari“/.

Cât de accesibil este obiectul de ridicat ?

Când alegeți un manipulator telescopic, este important să vă familiarizați cu șantierul pe care va fi utilizat. Proiectul tău necesită să ajungi într-o zonă înaltă de acces? Dacă da, veți avea nevoie de un manipulator telescopic cu o rază mai lungă de acțiune pentru a vă asigura că puteti indeplini sarcina. Dacă, de exemplu, trebuie să incarcati paleți intr-un camion, atunci nu veți avea nevoie de un manipulator telescopic cu o înălțime mare a brațului.

Rețineți și opțiunile de deplasare a manipulatorului telescopic. Dacă urmează să lucrați pe un teren relativ îngust, fără condiții prealabile pentru răsturnare, atunci vă sfătuim să inchiriati un manipulator telescopic cu tracțiune față. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-o fermă cu teren accidentat, un manipulator telescopic cu tracțiune integrală ar fi opțiunea mai bună pentru proiectul dvs.


Doriți să combinați mai multe activități?

Unul dintre avantajele cheie ale manipulatorului telescopic este că este extrem de versatil. Acesta este unul dintre motivele care îl fac atat de răspândit și solicitat în industria agricolă și a construcțiilor. La Stroyrent putem oferi o varietate de atașamente pentru a vă facilita și optimiza munca, cum ar fi:

      - Platforme de lucru pentru persoane 
      - Găleți
      - Cârlige cu și fără trolii
      - Furcă (clip)

Folosirea utilajului în locuri greu accesibile și capacitatea de a lucra în condiții grele face ca manipulatorul telescopic să fie un echipament excelent de utilizat.

De la mutarea încărcăturilor paletizate, până la lucrul cu o găleată sau cârlige, gama largă de atașamente disponibile vă va oferi libertatea de a lucra în multe industrii. Este important să alegeți modelul potrivit pentru a facilita procesul de lucru, obținând rezultatele dorite fără ezitare și riscuri.
Строеж на жилищна сграда пловдив
Строеж на жилищна сграда
челен товарач с кофа

Căutați să inchiriati un manipulator telescopic pentru următorul proiect?

Acum știți puțin mai multe despre diferitele tipuri de manipulatoare telescopice de închiriat și cum functioneaza acestea. Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea unui utilaj, contactați un reprezentant Stroyrent la tel. +40 372 21 99 88, mecanizata@stroyrent.ro sau alegeți un depozit convenabil pentru dvs. Cu experiență în închirierea de utilaje grele, echipa noastră vă va oferi sfaturi profesionale și vă va ajuta să faceți alegerea potrivită de închiriere.


Stroyrent este un furnizor de manipulatoare telescopice de închiriat în toată țara, precum și atașamente și diverse utilaje de închiriat. Fiecare dintre clienții noștri poate beneficia de confortul de a alege între cele 4 depozite situate în 4 dintre cele mai mari orașe din țară, Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova.

Dacă ți-a plăcut postarea , ne-ar plăcea să redistribuiti!
Închirierea unui manipulator telescopic - ce model să alegi? a fost adăugat la coșul dumneavoastră
0372-21-9988
Solicitare Rapida